TIILI- ja mineriittikaton PESU JA PINNOITUS turku, salo, varsinais-suomi

tiilikaton pesu, pinnoitus, maalaus ja huolto

Tiili on suosittu katemateriaali. Suuri osa omakotitaloista katetaan tiilikatteella. Kuitenkin vuosien varrella tiilikaton pintaan alkaa kerääntymään monenlaista kasvustoa, levää,  sammalta  ja jäkälää. Kasvusto kannattaa poistaa ajoissa oikeilla toimenpiteillä, katon käyttöikä kasvaa eikä kattoa tarvitse pinnoittaa saatika vaihtaa liian aikaisin.

Tiilikaton huolto  puhdistamalla sekä tarvittaessa pinnoittamalla on niin taloudellisesti, kuin ajallisesti tehokas ratkaisu. Huoltoon sisältyy perusteellinen tarkistus, mekaaninen puhdistus, läpivientien, kattoikkunoiden ja jiirien kuin muidenkin kriittisten vuotokohtien tiivistäminen, sekä kasvuston estoaineen levitys. 

Kun katto on huollettu liian myöhään, pesty mahdollisesti liian kovalla paineella, tai tiilet alkavat olla iän myötä huonokuntoisia, jolloin pinta on lähtenyt ja sammal tarttuu nopeasti karheaan pintaan. Tällöin pelkkä kasvuston poistaminen ja torjunta eivät riitä. Tällöin suosittelemme katon värillistä pinnoittamista.

Ennen pinnoitusta katto pestään huolellisesti kovemmalla paineella, koska tiili pinnoitetaan uudelleen eikä vanhan pinnan irtoamisesta ole haittaa. Pesun jälkeen katto käsitellään torjunta-aineella, jotta pinnoitteen alle ei jää kasvustoa. Katto pinnoitetaan kahteen kertaan laadukkaalla pinnoiteaineella jolloin saadaan täysin uutta vastaava lopputulos ja jopa 15 vuotta lisää elinikää katolle.

Huollon yhteydessä vaihdamme rikkinäiset kattotiilet ehjiin, tyhjennämme räystäskourut, tiivistämme läpiviennit sekä suoritamme loppusiivouksen!