MINERIITTIKATON PESU JA PINNOITUS

jATKA MINERIITTIKATTOSI ELINKAARTA VUOSIKYMMENILLÄ INNOVAATISISELLA elaproof PINNOITUS MENETELMÄLLÄ

Minerriitikaton eli varttikaton pesu, pinnoitus, maalaus ja huolto

Vuosien varrella mineriittikaton pintaan alkaa kerääntymään monenlaista kasvustoa, kuten sammalta ja jäkälää. Kasvusto tulee poistaa ajoissa oikeilla toimenpiteillä, jolloin katon käyttöikä kasvaa eikä kattoa tarvitse pinnoittaa, saatika vaihtaa liian aikaisin.

Mineriittikaton huolto puhdistamalla sekä tarvittaessa pinnoittamalla on niin taloudellisesti, kuin myös ajallisesti tehokas ratkaisu. Huoltoon sisältyy perusteellinen tarkistus, mekaaninen puhdistus, läpivientien, kattoikkunoiden ja jiirien kuin muidenkin kriittisten vuotokohtien tiivistäminen, sekä kasvuston estoaineen levitys. 

Kun katon huoltoväli on venynyt liian pitkäksi, katto pesty turhaan liian kovalla paineella, tai tiilien pinta on iän myötä rakeinen ja huonokuntoinen, ei pelkkä kasvuston poistaminen ja torjunta välttämättä riitä. Tällöin suosittelemme katon pinnoittamista tai tiivistämistä ja maalausta.

Ennen pinnoitusta katto pestään huolellisesti painepesulla puhtaaksi kasvustosta, hiekasta, irtoroskista ja muusta liasta. Painepesua voidaan tässä tapauksessa käyttää, koska huokoinen pinta pinnoitetaan uudelleen joten vanhan pinnan irtoamisesta ei ole haittaa. Pesun jälkeen katto käsitellään torjunta-aineella, jotta pinnoitteen alta poistuu viimeinenkin kasvusto. Katto pinnoitetaan elaproof pinnoitteella jolloin saadaan täysin uutta vastaava lopputulos ja vuosikymmeniä lisää elinikää katolle. Pinnoituksen jälkeen on tärkeää, että katto puhdistetaan vuosittain irtoroskista. 

Ota yhteyttä

Kohteen tiedot