TIILIkaton PESU JA PINNOITUS turku, salo, varsinais-suomi

tiilikaton pesu, pinnoitus, maalaus ja huolto

Vuosien varrella tiilikaton pintaan alkaa kerääntymään monenlaista kasvustoa, kuten sammalta ja jäkälää. Kasvusto tulee poistaa ajoissa oikeilla toimenpiteillä, jolloin katon käyttöikä kasvaa eikä kattoa tarvitse pinnoittaa, saatika vaihtaa liian aikaisin.

Tiilikaton huolto puhdistamalla sekä tarvittaessa pinnoittamalla on niin taloudellisesti, kuin myös ajallisesti tehokas ratkaisu. Huoltoon sisältyy perusteellinen tarkistus, mekaaninen puhdistus, läpivientien, kattoikkunoiden ja jiirien kuin muidenkin kriittisten vuotokohtien tiivistäminen, sekä kasvuston estoaineen levitys. 

Kun katon huoltoväli on venynyt liian pitkäksi, katto pesty turhaan liian kovalla paineella, tai tiilien pinta on iän myötä rakeinen ja huonokuntoinen, ei pelkkä kasvuston poistaminen ja torjunta välttämättä riitä. Tällöin suosittelemme katon pinnoittamista joko värittömällä suoja-aineella tai maalauksella.

Ennen pinnoitusta katto pestään huolellisesti painepesulla puhtaaksi kasvustosta, hiekasta, irtoroskista ja muusta liasta. Painepesua voidaan tässä tapauksessa käyttää, koska tiili pinnoitetaan uudelleen joten vanhan pinnan irtoamisesta ei ole haittaa. Pesun jälkeen katto käsitellään torjunta-aineella, jotta pinnoitteen alta poistuu viimeinenkin kasvusto. Katto pinnoitetaan kahteen kertaan laadukkaalla pinnoiteaineella jolloin saadaan täysin uutta vastaava lopputulos ja jopa 15 vuotta lisää elinikää katolle. Pinnoituksen jälkeen on tärkeää, että katto puhdistetaan vuosittain irtoroskista. Voit kysyä meiltä vuosihuoltosopimuksestamme!

Huollon yhteydessä vaihdamme rikkinäiset kattotiilet ehjiin, tyhjennämme räystäskourut, tiivistämme läpiviennit sekä suoritamme loppusiivouksen! 

Mikäli sinulla on kattoihin liittyviä kysymyksiä tai ongelmia, autamme sinua mielellämme.

OTA YHTEYTTÄ